OVER

De plek voor hondenliefhebbers met belangstelling voor de mystiek van de maan & de wijsheid van moeder aarde.

Wie is het gezicht achter MOONDOGS?

‘Weet je mam? Ik hou zoveel van je tot het oneindige heelal en terug naar aarde. Alleen tot de maan is nog te dichtbij,’ mijn mama lacht en we knuffelen. Later blijkt dat dit ons laatste gesprek zou zijn. Onze laatste knuffel. In dezelfde nacht overlijdt mijn mama. Ik ben 19 jaar en deze maankalender draag ik aan haar op. Mijn spirituele, gevoelige en vooral sterke mama… deze is voor jou!
En ik? Ik werd heel jong, heel zelfstandig. Ik leerde voor mezelf zorgen, ik leerde emoties weg te stoppen en ik leerde de ‘ren je rot show’ van het leven te leven. Jaren laten zou ik me realiseren dat dit verre van is van hoe het leven bedoeld is. Het leven is bedoeld om er vooral een hele toffe tijd van te maken.

Als kind kwam mama mij instoppen en iedere avond kreeg ik te horen van mijn mama: ‘Ik hou van je tot de maan en weer terug naar aarde’. Mijn mama die hield van wierook, koffie, kaarsjes branden, het gezellig maken en een koekje uit school bij de thee. Zij was er altijd. Mijn allergrootste angst van het leven was om haar kwijt te raken. En wat denk je? Juist dat was wat er gebeurde.

Wie is die ‘ik’?

Mijn naam is Amber, dit is een goudgele kleur en een prachtige edelsteen. De edelsteen zet negatieve energie om in positieve energie en maakt vrolijk. Yes, that’s me! Ohja, het is ook een potvis ????.

De afgelopen 10 jaar is een zoektocht geweest, de zoektocht van het leven. Maar vooral de zoektocht naar mezelf. Mijn opleiding psychologie, hondentrainer, mijn omgeving, opvoeding, relaties en nog veel meer hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf volledig kwijt was. Althans dat dacht ik heel lang. Nu weet ik, dat ik zelf 100% zelf verantwoordelijk ben voor het verwijderd raken van mezelf. Sterker nog, dit was nodig om te kunnen voelen en leven zoals ik nu kan en doe. Ik leer gemakkelijk, dus deed studie na studie. Mijn hoofd zat zo vol, dat het onmogelijk was om mijn lijf nog te kunnen voelen. En nu? Ik voel mijn lijf, absoluut! En naast leven onderneem en stuur ik het leven vanuit mijn gevoel en tot nu toe bevalt dat heel goed.

Mijn grootste leermeester Kono

Kono, mijn Rhodesian Ridgeback is een hele groot leer- en heelmeester in geweest. Nadat mama overleden was en ik midden in de ‘ren je rot show” zat, kwam ik terecht in therapie. Ik had op dit punt een eetstoornis ontwikkeld en in therapie werd mij de vraag gesteld: ‘wat vind je echt leuk?’

Ik ben 21 jaar en antwoord met stilte. Het is onmogelijk voor mij om deze vraag te beantwoorden. De therapie werd pas voortgezet als ik antwoord had gevonden op mijn vraag. Het is zondagochtend en ik heb een droom gehad en die luidde: ‘je mag op zoek naar een hond’. En zo kwam Kono in mijn leven. Na verschillende hondenscholen waar ik met tranen weg ben gegaan, besloot ik zelf instructeur te worden in eerste instantie instructeur voor Kono. Maar al snel ging ik andere mensen met honden helpen. En zo is mijn bedrijf MoVi Academy begonnen.

Vanuit MoVi Academy ontdekte ik al snel dat het weer, de seizoenen, de natuur en de maanstanden grote invloed hebben op de hoeveelheid vragen ik kreeg over het gedrag van de honden. Ik ben dit een jaar gaan bijhouden. En wat denk je? Er zijn prachtige linken te leggen. Dit ben ik nader gaan onderzoeken in de literatuur en op een dag kreeg ik het inzicht onder de douche: ‘maak een Hondenmaankalender’. En zo is Moondogs ontstaan. 

 

MoVi Academy

In 2019 ben ik gestart met mijn online hondenschool MoVi Academy. Op dit moment doen er ruim 1000 cursisten mee en draai ik vier online hondencursussen:

1. Funklas
2. Perfect Recall
3. Passeren & Begroeten andere honden
4. Jaarcursus JIJ & JE HOND

Naast deze cursussen heb ik ook een eigen podcast, namelijk Ambers Podcast Wereldwijsneuzen. Ik schrijf wekelijks een blog over honden, hondengedrag & gezondheid. Op Instagram geef ik je een dagelijkse inkijk in mijn leven en iedere vrijdag komt er een vlog online boordevol gedrag of gezondheidstips voor je hond.

5 weetjes over Amber

• Ik heb een scrol verbod op social media
• Ik heb een belachelijk grote voorliefde voor koeien
• Vroeger wilde ik Anky van Grunsven worden
• Al 2 jaar is mijn haar shampoo vrij
• Vermijd ontkenningswoorden

Leer Kono kennen in 7 stappen:

1. Als je hem ziet, kriebel hem onder zijn kop of in zijn nek
2. Mocht het regenen breng hem z.s.m. in veiligheid, want hij smelt
3. Wil je hem heel blij maken? Koop kip kebab!
4. Vermijd vuurwerk, hij (55 kilo schoon aan de haak) springt in je armen
5. Heb je hete thee vast? Ben voorbereid op de elleboog “toek toek”
6. Gooi een tak voor hem? En krijg de nonchalante “haal hem zelf, idioot” blik
7. Doe hem een halsband om en zie hoe flexibel zijn achterpoot hem afkrabt

Dé Hondenmaankalender

Tijdens nieuwe maan is het een goed moment om nieuwe dingen te starten met je hond. Met volle maan kan je gemakkelijker loslaten en vergeven.
Nieuwe maan is sterk Yin en volle maan is sterk Yang.