Dit is de periode dat de maan gaat groeien naar volle maan. Van het eerste kwartier en tweede kwartier naar volle maan. Het eerste kwartier duurt tot de halve maan en het tweede kwartier van de halve maan tot volle maan. Dag 5 tot 15 in de maancyclus.

Tijdens nieuwe maan heb je gedroomd. En nagedacht over de dromen, wensen en intenties die je nog hebt met betrekking tot je hond. In de fase van de wassende maan ga je deze dromen onderzoeken. Is dit écht wat je wilt?

Vervolgens zijn er karren met moed nodig om deze dromen waar te maken. Je zal er echt 1000% (ja, echt waar!) in moeten geloven om de vooruitgang te gaan zien. Dus heb jij een uitvallende hond, dan is het in deze periode zaak dat je écht gaat voelen of je dit gedrag en de onderliggende emotie met een professional gaat aanpakken. Of dat je de uitdaging stiekem toch minder groot vindt, dan dat je eerst dacht. Het zal tijd, energie en kruim kosten. Maar als je vooruitgang wil, is dit hét moment om te onderzoeken of je dit écht wil! (En als je dit echt wilt, weet me te vinden. Ik help je met liefde).

Het is logisch dat dit als een groot doel voelt. En mogelijk treedt er wat faalangst op. Weet je? De afgelopen jaren heb ik binnen MoVi Academy met honderden mannen en vrouwen gewerkt die bang waren om te falen. En weet je wanneer je echt faalt? Als je het beginnen uitstelt ????.

Als het jouw droom is… COME ON! Ga ervoor! Als je nu doorgaat, voorbij je faalangst, wordt dat in de toekomst beloond.

Iedere hond is een uitdaging, de één groter dan de andere. De wassende maan gaat over het aangaan van je uitdagingen, het vertrouwen hebben dat je het kan en het daar jezelf 1000% aan committeren.

Pak het met twee handen aan. Ga voor verandering. Verbeter jezelf en je hond (of de relatie met je hond). Het kan ook zoiets simpels zijn als het aanpassen van de voeding. Iets wat je al langere tijd uitstelt. Doe het NU 😀 Verandering breng je teweeg tijdens wassende maan.

Ga even terug naar de wensen die je maakte voor je hond. Pak je hondenmaanboekje erbij (doe jezelf een plezier en koop er eentje!) en zie al die mooie dromen voor je! Ga nu nog duidelijker visualiseren. Maak het plaatje nog groter. Zie het voor je! Hoe is het in je mooiste droom samen met je hond? Wat zie je dan? Waar ben je? Wat doet je hond? Hoe ruikt het? Hoe voel je je?

Iets nieuws starten kan nog steeds. Of vernieuw iets dat je al hebt. Hoor ik nu stiekem dat je een nieuw hondenbed moet gaan kopen? Trek ook gericht taken naar je toe, grijp de kansen die voorbij komen (misschien een leuke hondenvakantie ????).

Verder is deze maanfase uitermate geschikt om samen met je hond te sporten, er samen actief op uit te gaan, een hondenles te volgen of een leuke funklas. Wil je zelf meer leren over hondengedrag, dan kan je er nu over studeren, het zal je gemakkelijker af gaan dan bij andere maanfasen.

Na al dat actieve is het een goed moment om het weer rustig aan te gaan doen, bij te komen. Voor prikkelgevoelige honden is het helemaal een mooi moment om eens extra bij te tanken. Bijslapen lukt eigenlijk alleen in deze fase goed. En laat slapen nu écht de prikkelverwerker van honden zijn! Maak er gebruik van.

Alles wat je doet voor een gezond lichaam van je hond, werkt dubbel zo goed op dagen van de wassende maan. Denk aan goede biologische voeding, supplementen, alternatieve behandelingen. Het kost allemaal geld genoeg, dan kan je het dus maar beter inzetten op tijden dat dit het meest gunstige effect heeft toch ????.

Nog een paar leuke weetjes

Wonden genezen nu beter dan in een andere maanfase, evenals vlekken verwijderen en afvallen. Ongeduld is in deze fase funest.

Samengevat

Tijdens wassende maan is het goed om te onderzoeken of de dromen en de wensen die je hebt (gehad) écht zijn wat je wilt. Er is moed en commitment nodig om de vooruitgang te bewerkstelligen. Faalangst ruim je met hard werken op. Het is tijd voor iets nieuws!

Chinese filosoof:

“Mensen die bezig zijn zaken af te handelen, falen vaak wanneer zij op het punt staan succes te hebben. Als men tegen het einde even zorgvuldig blijft als men in het begin was, kan met alleen maar slagen.”

Welke uitdagingen ervaar jij met je hond? Laat het me graag weten in de reacties hieronder.

Hele fijne dag!
Lieve groetjes Amber