In deze maanfase is de maan onzichtbaar voor ons. De kracht van de maan is nu op haar laagste punt. Dag 1 tot 4 in de maancyclus.

Je gaat zaden zaaien voor je toekomst, wellicht letterlijk. Maar ook figuurlijk is het nu de tijd om zaadjes te zaaien voor de toekomst) voor de toekomst voor jou en je hond. Zorg er wel voor dat je met een schone lei begint. Zo kan je alle irritaties, frustraties en narigheden die er in je leven zijn geweest, of die misschien betrekking hebben op je hond, opschrijven.

De nieuwe maan gaat over potentie, dromen, visualiseren en inzichten laten bezinken. Heb je wel eens nagedacht over wat je zeker met je hond gedaan wil hebben? Welk land wil je samen zeker nog bezoeken? Welke leuke cursus staat er op de bucketlist? Het is nú tijd om de droom die je voor ogen hebt met je hond, op te schrijven. Stel dat je hond gisteren plots is overleden, wat had je dan zeker samen mee hebben willen maken? Belangrijk is hier wel, dat je dit allemaal écht opschrijft. Je weet wel, zo old school met pen en papier ????.

Bij nieuwe maan schrijf je al je dromen, intenties, doelen, inzichten en wensen op. Het is een vruchtbare periode waarin je de zaadjes zaait voor de toekomst. Mediteren kan je helpen om alles helder te krijgen. Als ik mediteer, komt Kono altijd achter mij liggen of legt hij zijn kop op mijn schoot, zó bijzonder. Onze ademhaling loopt dan ook gelijk op. Ik ga dit nog proberen te filmen, zo bijzonder!

Reflecteer en bezin in deze tijd. Doe het rustig aan, doe het dus ook rustig aan met je hond. Kom tot jezelf. Deze periode voelt aan als een rustige tijd. Het gaat over het manifesteren van al je dromen.

Veel van jezelf of je hond vragen kan je beter achterwege laten, het heeft op deze dagen nauwelijks effect of zelfs tegengesteld effect.

Nog een paar leuke weetjes

Zieke bomen kan je trouwens nu het beste snoeien. En wil je ontgiften of vasten, dan is nieuwe maan hét moment! Massage doet het ook goed in deze fase. Heeft jouw hond wel eens een hondenmassage gehad? De meeste honden zijn er dol op. Wel rustig aan opbouwen en dus het liefst de behandeling plannen bij nieuwe maan.

Samengevat

De maan is onzichtbaar. Het is een goed moment om te zaaien voor de toekomst van jou en je hond. Deze dagen zijn zeer geschikt om nieuwe plannen te maken met je hond; een start te maken bij een nieuwe hondenschool of te starten met een nieuwe cursus. Spreek je wensen uit voor je hond. Maak een schone lei en doe het voor de rest heerlijk rustig aan.

“Als je erin kan geloven, dan kan je het bereiken” is heel typerend voor deze periode. Ik geloof zo sterk in deze hondenmaankalender, dat hij er MOEST komen. Heel even tijdens het proces heb ik gedacht. Wordt dit wel een fysiek product of ga ik het via de mail versturen. Maar aan alles voelde ik dat het er als fysiek product mocht komen. Ik geloof erin en kijk… ik heb het (bijna) bereikt ;).

Welke droom heb jij voor jou en je hond?
Laat je reactie hieronder achter, leuk!

Fijne dag!
Lieve groetjes Amber