Het is dinsdagochtend en ik sta onder de douche. Al mijn beste ideeën ontstaan trouwens onder de douche. Ik zag ineens een honden- & maanscheurkalender voor me. Het is mij al vaker opgevallen dat de maan enorme invloed heeft op ons, maar zeker ook op de honden die ik mag begeleiden.

Mijn naam is Amber van Ommeren en naast de oprichter van MoVi Academy, ben ik ook de oprichter van MOONDOGS. Dé online plek om meer te leren over de kracht van de maan en de invloed daarvan op je hond. Het idee ontstond zoals hierboven vermeld in douche. Zelf ben ik een trouwe lezer van verschillende maankalenders.

Ik vertaalde de kalender naar Kono…

Het inspireert me iedere dag en in gedachten “vertaalde” ik deze inspiratie in relatie tot Kono. Dus als er stond “goede dag om je nagels en haren te knippen”, dan dacht ik direct ‘dan zou vandaag ook een geschikte dag zijn om Kono zijn nagels te knippen’. En zoals mijn brein altijd overuren maakt…. zou vandaag dan ook een goede dag zijn om honden naar de trimster te brengen? Blijven de haren dan langer kort? Ook interessant om te kijken of trimsters het op die dagen (onbewust) drukker hebben. Spelen mensen (on)bewust in op de invloed van de maan?

Anyway, heel veel vragen. En dus tijd voor onderzoek. Als kind was ik al mateloos gefascineerd door het universum, de maan en de sterren. Als mijn moeder nog had geleefd, dan zou ze het direct beamen (soms tot vermoeiens toe ????). Mam en ik zaten vaak samen buiten bij de vuurkorf heerlijk te babbelen en naar de sterren te kijken. Ten tijde van mijn puberteit raakte ik enorm gefascineerd door alle paranormale beurzen en door alles wat met spiritualiteit te maken heeft. Toen ik psychologie ging studeren is dit helemaal weggeëbd.

De laatste jaren is het weer zo actueel as can be! Naast fanatiek yoga- en meditatiebeoefenaar, heb ik afgelopen jaar samen met een vriendin de heksenopleiding gedaan. Dit triggerde weer zó onwijs veel in mij, dingen die mij zó dichtbij mezelf brengen. Ook heb ik een online jaarcursus gevolgd over kruiden, edelstenen, kaartjes trekken, leven met de maan, intenties opschrijven bij bepaalde maanstanden en nog veel meer. Het voelde zo goed dat het echt de richting was die ik nader wilde ontdekken. En dat gevoel ben ik gaan volgen.

Hond & Maan

De afgelopen maanden heb ik me volledig ondergedompeld in de mysterie van de maan en de invloed ervan op mens en dier. En wat denk je? Even in het kort; mensen zijn zoogdieren, wat wij ervaren door de maan, kan je één op één doortrekken naar onze honden. Dus voel jij je bij volle maan wat down of juist heel energiek? Jouw hond kan dit ook zo ervaren. Een operatie bij wassende maan kan je beter uitstellen, want bloedingen kunnen heviger zijn. Hetzelfde geldt voor je hond; heb je een operatie gepland staan of ga je je hond vaccineren? Ga deze het beste plannen bij afnemende maan.

Ik deel later nog meer over deze verschillende maanstanden. Alles wat ik in de opleidingen, cursussen, onderzoeken, gesprekken met een astroloog en door eigen bevindingen heb geleerd, heb ik opgenomen in dé hondenmaankalender. Mijn kracht is om van hele theoretische uitleg, een simpele, superleuke, korte, Jip & Janneke uitleg te maken en dit dan te koppelen aan praktische dingen om te doen of te oefenen.

Super leuk dat je mijn allereerste MOONDOGS blog hebt gelezen. Hoeveel ik hier ga bloggen, laat ik in het midden. Het komt zoals het komt. Je ziet het wel verschijnen ???? (vond ik dan weer grappig, want ja… de maan verschijnt ook :P).

Samenvattend:

Het idee voor een hondenmaankalender ontstond onder douche ????. Ik ben van kinds af aan mateloos gefascineerd geweest door de maan. Tijdens mijn studie psychologie ben ik dit kwijtgeraakt, echter een aantal jaar geleden heb ik het volledig hervonden. Ik heb dé hondenmaankalender gemaakt om je te leren de kracht van de maan te gebruiken in het lezen en leren omgaan met jezelf & jouw hond.

Laat je me weten hoe je deze blog hebt gevonden? En of je nieuwsgierig bent naar meer?

Heel fijne dag!
Lieve groetjes Amber